Έντομα Υγειονομικής Σημασίας
Τα έντομα υγειονομικής σημασίας προσβάλλουν χώρους διαβίωσης, εργασίας, χώρους ενδιαίτησης και χώρους παραγωγής. Μεταφέρουν ασθένειες και προκαλούν επιμόλυνση σε τρόφιμα και προϊόντα. Τέτοια έντομα είναι οι κατσαρίδες, τα κουνούπια, οι μύγες, οι ψύλλοι, τα μυρμήγκια, οι κοριοί, τα τσιμπούρια, τα ακάρεα, οι σφήκες. Η ΑΠΕΛ αναλαμβάνει
- μέτρα πρόληψης για την παρεμπόδιση προσβολών
- έλεγχο παρουσίας εντόμων με κατάλληλες παγίδες ανίχνευσης
- εργασίες καταπολέμησης